Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 09 december 2015 @ 19:50 door Travelboy , 1130 keer bekeken

De provincie Noord-Brabant verleent Eindhoven Airport een subsidie van € 1,1 miljoen voor de bouw van een Openbaar Vervoer terminal. De nieuwe en geheel overdekte terminal biedt meer ruimte en comfort voor de reizigers die met het OV van en naar de luchthaven reizen en kan een verdere groei van het aantal OV-reizigers opvangen.


Gedeputeerde Christophe van der Maat: “Een goed bereikbare luchthaven is een belangrijke toegangspoort voor Brabant. We investeren als provincie daarom enerzijds in het verbeteren van de bereikbaarheid voor het autoverkeer vanaf de Anthony Fokkerweg, de A2 en de A58. Met dit nieuwe busstation wordt het voor reizigers ook aantrekkelijker om met het OV van en naar de luchthaven te reizen. De bouw van deze nieuwe en ruimere OV-terminal past daarmee binnen de ambitie die we als provincie hebben om de internationale bereikbaarheid van Brabant via meerdere vervoersmodaliteiten te verbeteren.”

 

De nieuwe OV-terminal vervangt het huidige busperron op de luchthaven en wordt gebouwd op het huidige kort-parkeerterrein voor de luchthaven. Eindhoven Airport start in 2016 met de realisatie van het multifunctionele OV-terminal. Het busstation wordt gecombineerd met een multifunctioneel gebouw waarin ook het kort parkeren en horeca- en retailfuncties worden ondergebracht. Na de verwachte oplevering medio 2017 kan de nieuwe OV-vervoerder in de regio Zuidoost-Brabant gebruik maken van de OV-terminal. Het beheer en onderhoud van de terminal is in handen van de luchthaven.

 

bron: www.blikopnieuws.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.