Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 18 juni 2015 @ 18:33 door Travelboy , 971 keer bekeken

Wizz Air heeft op de Paris Air Show in Le Bourget een zogenaamd Memorandum of Understanding getekend bij vliegtuigbouwer Airbus voor de aankoop van 110 A321neo’s. De toestellen zullen worden uitgerust in een high density-configuratie met plaats voor 239 passagiers en moeten vanaf 2019 geleverd worden.

 

De grootte van de bestelling kan nog verder oplopen, want de Hongaren bekwamen ook aankoopopties voor nog eens negentig toestellen. De volledige order kan zo dus oplopen tot tweehonderd vliegtuigen. Ook kan Wizz Air ervoor opteren om de opties om te zetten in bestellingen voor de kleinere Airbus A320neo, afhankelijk van de noden van de luchtvaartmaatschappij op dat moment. De toestellen zullen zowel oudere vliegtuigen vervangen als voor extra capaciteit zorgen.

 

Een nog uitstaande bestelling van tien exemplaren van de huidige generatie A320’s wordt echter geannuleerd. Die moesten in 2018 geleverd worden en maakten deel uit van een eerdere grote bestelling. Ondertussen heeft Wizz Air 61 A320ceo’s van die bestelling in ontvangst genomen, vanaf november worden ook 27 eerder bestelde A321ceo’s afgeleverd. De overblijvende 41 A320ceo’s zullen tot en met midden 2018 in gebruik genomen worden.

 

bron: www.flightlevel.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.