Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 03 december 2015 @ 00:15 door Travelboy , 1145 keer bekeken

De Ierse prijsvechter Ryanair sleepte vandaag zowel Google als eDreams (een website waarop vluchten van verschillende maatschappijen worden aangeboden) voor de rechter, omdat beide bedrijven – volgens Ryanair – moeten stoppen met het promoten van ‘misleidende’ advertenties voor vluchten die worden aangeboden door andere ticketsites.

 

Volgens de budgetvliegmaatschappij worden er via eDreams Ryanair-vluchten aangeboden tegen te hoge en niet bestaande prijzen. Die prijzen zijn ook te zien in de Google-advertenties. “Dat is niet alleen in strijd met de consumentenwetgeving, maar ook met de advertentieregels van Google zelf”, claimt Ryanair. “Klanten worden regelmatig gedupeerd.” Google weigert iets te doen aan deze valse reclames, daarom heeft Ryanair “geen andere keus dan de gang naar de rechter.”

 

Ryanair ligt al langer in de clinch met eDreams, de site zou misleidende domeinnamen, als ‘Ryanair Cheap Flights’ en ‘www.Ryanair.eDreams.com’, gebruiken. Deze rechtszaak volgt andere zaken, aangespannen door Ryanair tegen het Spaandse eDreams in Europa, op. Ryanair won eerder een rechtszaak tegen eDreams in Duitsland. De rechter oordeelde dat de site het woord Ryanair niet meer mag gebruiken in de domeinnaam. Ryanair richt zich nu ook op Google, omdat bij zoekopdrachten naar Ryanair de advertenties van eDreams boven de site van Ryanair worden getoond in de zoekmachine.

 

bron: www.travelpro.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.