Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 06 juli 2015 @ 18:51 door Travelboy , 982 keer bekeken

Easyjet zou eerdaags te maken kunnen krijgen met de eerste staking in haar bestaan. Volgens Britse media heeft vakbond Unite het loonbod van de maatschappij verworpen en wordt er sindsdien niet meer onderhandeld.

 

EasyJet biedt een loonsverhoging van 4,1 procent voor de cabin crew en 5,1 procent voor de zogenoemde cabin managers voor een periode van twee jaar. Na maandenlange onderhandelingen tussen de maatschappij en de vakbond, zijn de gesprekken vorige week spaak gelopen.

 

Een woordvoerder van de Britse vakbond Unite stelt dat er voorbereidingen gaande zijn om easyJet de vereiste vooraankondiging van het voornemen tot de staking te geven. Daar staat een termijn van een week voor. De vakbond voegt eraan toe dat de mogelijkheid om terug te keren naar de onderhandelingstafel nog openstaat.

 

EasyJet laat in via een verklaring weten dat er volgens hun geen actie door de Britse cabincrew-leden is voorzien. “We hebben er vertrouwen in dat we ons volledige zomerschema kunnen uitvoeren.” De maatschappij wijst erop dat zij hun personeel, met 25.000 pond (ruim 35.000 euro) per jaar, goed betalen. “Alle crewleden delen in het succes van easyjet via een jaarlijkse bonus en aandelen. We hebben het personeel nu met terugwerkende kracht vanaf 1 januari een verhoging gegeven van 4,1 procent en 5,1 procent, zoals tijdens de onderhandelingen besproken.”

 

EasyJet bevestigt dat het overleg met vakbond Unite geen overeenstemming heeft opgeleverd. Volgens de maatschappij is de meerderheid van het cabinepersoneel geen lid van de vakbond. Zij menen dat een op de vijf cabinemedewerkers tegen het loonbod heeft gestemd.

 

Het loonconflict betreft ongeveer tweeduizend Britse cabincrew-leden

 

Bron: www.zakenreis.nl


 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.