Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 26 oktober 2015 @ 18:21 door Travelboy , 921 keer bekeken

Het bewijs is geleverd, parkeren op regionale vliegvelden is aanzienlijk goedkoper dan parkeren op grote luchthavens. Wat vaak wordt beweerd is nu onderzocht en aangetoond door de onafhankelijke reiswebsite Vliegveldinfo.nl. Reizigers betalen op regionale vliegvelden gemiddeld een derde minder voor een parkeerplek. In het Herfstrapport 2015 ‘Parkeren op het vliegveld’ zijn de parkeertarieven onderzocht van de zestien vliegvelden die het meest worden gebruikt als vertrek luchthaven door Nederlanders en Vlamingen.

 

Grootte vliegveld van invloed op parkeerkosten

Voor een weekend parkeren op een van de acht grootste vliegvelden uit het onderzoek betalen reizigers gemiddeld 45 euro. Drie dagen parkeren op een regionaal vliegveld is met gemiddeld 30 euro, oftewel 10 euro per dag, 33% goedkoper. Reiswebsite Vliegveldinfo.nl onderzocht de parkeertarieven van vijf Nederlandse, vijf Belgische en zes Duitse vliegvelden.

 

Uitzonderingen: Eindhoven Airport en Luik Airport

De acht grootste vliegvelden qua passagiersaantallen brengen het meeste parkeergeld in rekening. De enige ‘positieve’ uitzondering is Eindhoven Airport. De Brabantse luchthaven behoorde afgelopen jaar voor het eerst tot de top 100 van drukste vliegvelden in Europa. Het vliegveld is al lang geen regionaal vliegveld meer, maar hanteert voor een weekend parkeren nog wel een tarief (€ 30) vergelijkbaar met regionale vliegvelden als Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde. In België is er een ‘negatieve’ uitzondering op de regel. Op het kleine Luik Airport betalen reizigers een prijs (€ 45) vergelijkbaar met grote luchthavens als Brussels Airport en Charleroi Airport.

 

lees verder op:  www.vliegveldinfo.nl/parkeren/herfstrapport-2015Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.