Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 20 maart 2015 @ 00:51 door Travelboy , 1045 keer bekeken

Drie dagen geleden kondigde Ryanair aan om binnen de vijf jaar ook goedkope vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten in te richten. Vandaag keerde de luchtvaartmaatschappij echter al op haar stappen terug. De raad van bestuur ontkende het bestaan van zulke plannen formeel.

 

In een verklaring die Ryanair opmaakte voor de Londense beurs staat formeel te lezen dat de vliegmaatschappij "nooit een transatlantisch plan heeft overwogen en dat ook in de toekomst niet van plan is". Het persbericht is op de website van Ryanair te vinden onder de rubriek 'regulatory news'. Van het oorspronkelijke bericht waarin de maatschappij stelde dat er snel werk zou worden gemaakt van goedkope vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten, is geen spoor.

 

Volgens Financial Times stuurde de groep die mededeling maandag nochtans de wereld in. Voor een subliem lage kostprijs van 14 euro zou Ryanair vluchten tussen Londen en de VS gaan aanbieden. Volgens de krant zou dat bericht ook bevestigd zijn door een woordvoerder.

 

Vandaag worden de transatlantische routes gedomineerd door de traditionele luchtvaartmaatschappijen en dan vooral British Airways en American Airlines. Vorig jaar ging Norwegian Air Shuttle, de op twee na grootste budgetvlieger van Europa, van start met goedkope verbindingen tussen Londen en de VS maar die hebben de maatschappij nog niet veel opgebracht, integendeel.

 

bron: www.hln.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.