Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 14 juli 2015 @ 20:17 door Travelboy , 820 keer bekeken

Ryanair heeft van de rechter opnieuw ongelijk gekregen in een zaak die de luchtvaartmaatschappij had aangespannen tegen de KRO. 

 

De prijsvechter stapte naar de rechter over drie uitzendingen in 2013 van het KRO-programma Brandpunt Reporter over misstanden bij Ryanair. Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde dinsdag dat de KRO niet onrechtmatig en ook niet onzorgvuldig heeft gehandeld. Dat vond de rechtbank vorig jaar ook al.

 

Personeel van de maatschappij trok in de programma's van Brandpunt Reporter aan de bel over dubieuze maatregelen om zo veel mogelijk kosten te besparen, zoals met minder brandstof aan boord vliegen dan eigenlijk wenselijk is. Ook voelden piloten zich gedwongen achter de stuurknuppel te kruipen terwijl ze door ziekte of vermoeidheid niet in staat waren te vliegen.

 

De makers van het tv-programma sprake met diverse piloten en ex-piloten van Ryanair, op basis van anonimiteit. Ryanair vond dat onverteerbaar, maar het hof vindt het begrijpelijk. ''Ze vreesden kennelijk voor sancties als hun identiteit bekend zou worden.''

 

Ook uit ander materiaal blijkt volgens de rechter voldoende dat de piloten zich onder druk gezet voelden. Verder heeft Brandpunt Reporter voldoende wederhoor gehaald bij Ryanair en zijn deze reacties ook uitgezonden. Al met al vindt de rechter dat de programmamakers genoeg onderzoek hebben gedaan voor de uitzendingen.

 

Omroep KRO-NCRV liet weten ''verheugd'' te zijn met de uitspraak

 

bron: www.nu.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.