Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 13 juli 2015 @ 22:54 door Travelboy , 986 keer bekeken

Wie dacht dat de economy class niet voller kon, heeft het mis. Zodiac Aerospace heeft een cabine ontworpen waarbij de passagiers op klapstoelen om en om naast elkaar komen te zitten. Het betekent wel dat reizigers elkaar tijdens de vlucht moeten aanstaren

 

Met deze bijenkorfachtige opstelling weet de Franse vliegtuiginterieurbouwer in vliegtuigen als de Boeing 737 en de Airbus A380 per rij een stoel extra te plaatsen. Voor toestellen met 30 stoelrijen betekent dit, dat er 30 extra passagiers meekunnen. Zodiac Aerospace heeft inmiddels patent op dit HD31-project aangevraagd en een proefcabine gebouwd. Het wachten is nu op de eerste orders van prijsvechters die vluchten voor korte afstanden aanbieden. Voor zover bekend zijn er nog geen bestellingen geplaatst.

 

Behalve dat luchtvaartmaatschappijen meer passagiers kunnen meenemen, zou de nieuwe cabine-indeling voor hen ook aantrekkelijk zijn omdat het boarden van het toestel dankzij de klapstoelen sneller gaan, claimt het Franse bedrijf. De passagier gaat er volgens Zodiac Aerospace ook op vooruit. Een ellebogengevecht om de armleuning is door de om-en-om-opstelling niet meer nodig. Ook zouden reizigers er meer beenruimte bij krijgen, zo’n 10 cm.  Wie geen zin heeft om zijn medepassagier de hele vlucht aan te staren,  kan zijn of haar tablet aan de tegenoverliggende stoel vasthaken.

 

Eerder wisten vliegtuiginterieurbouwers al meer stoelen in toestellen te proppen door het aantal wc’s en tussenschotten te verminderen en de rugleuningen van de stoelen dunner te maken.

 

In deze video licht Zodiac Aerospace alvast een tipje van de sluier.

www.youtube.com/watch?v=RCGVpTzF2xI

 

Bron: www.natgeotraveler.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.