Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 13 mei 2015 @ 15:52 door Travelboy , 894 keer bekeken

De Nederlandse reismerken Arke en Holland International houden op te bestaan. Het Duitse moederbedrijf wil de eigen naam TUI in heel Europa als merk doorvoeren.

 

Op 1 oktober zal op alle tien vliegtuigen van Arke voortaan de naam TUI staan. Het moederbedrijf wil met één naam efficiënter kunnen concurreren.

 

TUI Nederland is binnen de groep de eerste die de naam van haar sterkste merken wijzigt in TUI. Op termijn zullen de andere TUI-landen die de kenmerkende smile als logo hebben volgen

 

bron: www.rtvnh.nl

 

OUD 11-05


Het reismerk Arke bestaat mogelijk binnen twee tot drie jaar niet meer. Het moederbedrijf TUI zou alle merken onder willen brengen onder één naam, namelijk TUI. Dat betekent dat de bekende merknaam 'Arke' het veld zal moeten ruimen. De nieuwe merkenstrategie, waar dit plan onderdeel van uitmaakt, wordt naar verwachting woensdag gepresenteerd.

 

Woensdag zou het Duitse moederbedrijf ook zijn halfjaarcijfers presenteren. De Britse krant The Times meent dat er dan ook aandacht zal worden besteed aan de nieuwe merkenstrategie van het bedrijf dat in meerdere landen actief is. Een woordvoerder van TUI Nederland wilde nog niet op deze geruchten reageren.

 

De naamswijziging zou niet de enige verandering zijn. Zo zou het bedrijf ook al enige tijd bezig zijn met het samenvoegen van de verschillende luchtvaartmaatschappij die onder de merknaam vallen. Dit zijn bijvoorbeeld Jetairfly, Arkefly, TUIfly, TUIfly Nordic en Thomson Airways. In totaal vallen hier zo'n 140 vliegtuigen onder. Een samenvoeging zou kunnen leiden tot een besparing van maar liefst 100 miljoen euro.

 

In Nederland is TUI al geruime tijd actief onder verschillende namen. Zo vallen bijvoorbeeld Holland International. Kras, Extravacanza en Arke onder het bedrijf TUI. In 2013 werd al aangekondigd dat Holland International waarschijnlijk komt te vervallen, omdat het bedrijf niet met die naam verder wil. Hetzelfde lot zouden nu de andere merken beschoren zijn.

 

 http://vakantie.excite.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.