Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 14 januari 2015 @ 21:09 door Travelboy , 975 keer bekeken

Touroperator Jetair heeft gisteren aan alle ­reisbureaus een brief gestuurd met heuglijk nieuws: zij mogen hun klanten die in maart op reis vertrekken een mooie korting geven omdat de olie goedkoper is dan eerder ingeschat werd. Concurrent Thomas Cook volgt vandaag.

 

Voor het eerst sinds 2009 geeft touroperator Jetair een brandstofafslag. Dat is gisteren beslist, en in een brief aan de reisbureaus meegedeeld. ‘Het is nog maar de derde keer dat dit gebeurt’, zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. De kortingen lopen van 6,6 euro voor een korte vliegreis tot 33 euro voor een verre. ‘Wij kopen ­onze brandstof in dollar. De koers van die munteenheid is sterk gestegen, wat het effect van de daling van de olie nog tempert.’

 

Touroperators als Jetair bepalen tweemaal per jaar hun prijzen, bij de opmaak van de brochures. ‘Als de brandstofprijs daarna veel stijgt, geven we een toeslag. Maar het omgekeerde gebeurt ook. Bij grote dalingen, zoals nu, geven we een korting. Eigenlijk komt het erop neer dat we de eerste vijftien procent voor onze rekening nemen. Als de brandstof stijgt, is dat in ons nadeel. Als ze zoals nu daalt, hebben we daar even voordeel van’, zegt Vanhaelemeesch.

 

bron: www.nieuwsblad.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.