Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 21 juli 2015 @ 21:16 door Travelboy , 1084 keer bekeken

Eindhoven Airport mag tot eind 2019 doorgroeien tot 43.000 vliegtuigbewegingen. Per jaar mogen er 3500 vluchten bij komen. Ook komt er meer ruimte voor groei in de avonduren en in het weekend. Dat is een van de onderdelen van het advies over de ontwikkeling van Eindhoven Airport, dat dinsdagmiddag door voorzitter Hans Alders van de Alderstafel bekend wordt gemaakt.

 

Andere belangrijke onderdelen van het advies dat aan de staatssecretaris is aangeboden:

 

  • * Op zaterdag en zondag mag vanaf 8.00 uur gevlogen worden, maar voor de op de luchthaven gestationeerde maatschappijen (home-carriers) geldt een uitzondering. Deze mogen vanaf 7.00 uur maximaal 6 vliegtuigen laten starten. Voor het hele jaar geldt een dagelijks gemiddelde van 4. In het eerste uur mogen maximaal 8 vliegtuigen van de home-carriers opstijgen.
  • * Op werkdagen geldt een reguliere openingstijd tot 23.00 uur. In het laatste uur van de dag mogen volgens het advies echter maximaal 6 en gemiddeld 4 toestellen van de home-carriers landen. Deze laatkomers moeten voor 23.30 uur binnen zijn. Tegenover elk dag dat er 6 vliegbewegingen zijn, moeten evenveel dagen staan waarin dit gecompenseerd wordt. Voor de luchtvaartmaatschappijen die geen basis hebben in Eindhoven, blijven de oude openingstijden van kracht. Na 23.00 uur geldt een boeteregeling; voor elk toestel dat te laat binnenkomt, moet een boete worden betaald van 7000 euro. Voor de home-carriers gaat de boeteregeling pas om 00.00 uur in. De eventuele opbrengst van de boetes wordt gestort in een 'leefbaarheidsfonds voor de omliggende gemeenten.
  • * Vertrekroute 1B, gehaat door veel inwoners van Wintelre omdat deze recht over hun dorp leidt, wordt kritisch tegen het licht gehouden. Betrokken partijen gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn om rechtstreeks via het Belgisch luchtruim naar het zuiden te vliegen. Hiervoor moeten dan internationale afspraken worden gemaakt.

Twaalf omliggende gemeenten -behalve Eindhoven- zijn tegen het advies, onder meer omdat het tempo waarin het aantal vluchten toeneemt, volgens hen te hoog ligt. Ook willen de gemeenten dat er op zondag pas vanaf 8.00 uur gevlogen wordt. Het aantal late landingen door de week moet beperkt blijven tot hooguit 3 en deze moeten voor 23.30 uur binnen zijn.

 

bron: www.bd.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.