Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 01 april 2015 @ 18:53 door Travelboy , 1077 keer bekeken

De enige low-cost airline van IJsland gaan een samenwerking aan met luchtvaartontwikkelaar SpaceCraftOne. Samen willen ze het eerste elektrische passagiersvliegtuig ter wereld introduceren. De motoren van het toestel worden aangedreven door elektrische motoren, die weer gevoed worden door zonnecellen op de romp van het vliegtuig. Daarbij worden ze aangevuld met accu's die in de vleugels zitten.


Het vliegtuig zal in gebruik worden genomen vanaf 2020 en gaat vliegen tussen Londen en Skáldskapar Airport in IJsland. Dit vliegtuig is stiller dan de motorisch aangedreven varianten en de avondklok voor luchthavens zal op deze manier tot het verleden behoren. Omwonenden hebben op deze manier geen last meer van het geluid.


WOW air is trots dat ze nu al zo laag mogelijke prijzen aan kunnen bieden, met de introductie van het elektrische vliegtuig worden deze prijzen alleen maar lager omdat de brandstofkosten niet meer gedekt hoeven te worden. Ook wordt de snelheid van een vliegtuig verhoogd en de vluchttijden ingekort. Tevens kan een passagier meer bagage meenemen. Skúli Mogensen, oprichter en CEO van WOW air, zegt het volgende: “We zijn super enthousiast over het feit dat we niet alleen de laagste prijzen voor trans-Atlantische vluchten kunnen aanbieden, maar ook dat we vooraan staan bij de introductie van vliegtuigen voor de toekomst”.

 

Ik hoop dat jullie nu ook allemaal hetzelfde denken als ik: Was het maar waar! (Wat voor een datum is het vandaag?!)

Bron: www.reisgraag.nl Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.