Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 02 september 2015 @ 10:19 door Travelboy , 950 keer bekeken

De Nederlandse luchtvaart reageert furieus op het binnenhalen van Ryanair komende winter door Schiphol. "Dat voegt niks toe en luidt het failliet van de luchthaven als wereldknooppunt in."

 

De Ierse prijsvechter heeft van 'slotcoördinator' Caroline Ditvoorst toestemming gekregen voor een tiental vluchten per dag naar Amsterdam vanaf eind oktober. Zij verdeelt vanuit het ministerie van infrastructuur de beschikbare starts en landingen op Schiphol. "Dit staat haaks op wat we met alle partijen hebben afgesproken in Nederland over Schiphol als zogeheten mainport. De schaarse ruimte moet optimaal worden benut om het mondiale netwerk in stand te kunnen houden", meent KLM-baas Pieter Elbers.

 

Deze zomer lanceerde Easyjet een eigen basis op Schiphol en nu komt dan Ryanair met budgetvluchten in Europa. "Dit gaat op den duur onherroepelijk ten koste van de economie, van banen en van de vestiging van buitenlandse bedrijven", zegt Elbers.

 

Voorzitter Steven Verhagen van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers gaat een stap verder. "Wij vinden dit een directe aanval op de internationale transferpositie van Schiphol. Directeur Nijhuis van de luchthaven verschuilt zich veel te makkelijk achter de slotcoördinator, maar heeft wat uit te leggen over deze uitholling", vindt hij. Dat het nieuwe Lelystad Airport (2018 open) noodzakelijk zou zijn als 'overloop' van het voller rakende Schiphol, wordt hiermee volgens Verhagen helemaal ontkracht. "Dat toekomstige spookvliegveld kan de prullenbak in. Of er is wellicht een deal met Ryanair." Verhagen waarschuwt voor een bloedbad in de luchtvaart, waarbij Nederland het onderspit delft.

 

bron: www.noordhollandsdagblad.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.