Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 06 juni 2015 @ 03:11 door Travelboy , 959 keer bekeken

Eindhoven Airport wil gaan uitbreiden met een nieuw multifunctioneel gebouw op het bestaande parkeerterrein voor de hoofdingang. In een bestemmingsplan dat door de gemeente Eindhoven openbaar is gemaakt, is te zien dat het gebouw plaats biedt aan 800 parkeerplaatsen, winkels en een fastfoodrestaurant. Het gebouw krijgt de naam Airport Boulevard. 

 

Momenteel heeft parkeerplaats P1 aan de voorkant van het vliegveld 400 parkeerplaatsen. Dat aantal moet uitbreiden nu de luchthaven ieder jaar meer passagiers vervoert. Op dit moment ligt het aantal passagiers dat per jaar wordt vervoerd op 3,9 miljoen. Over vijf jaar zijn dat er 5,5 miljoen.

 

Drive-through
Het fastfoodrestaurant dat in het gebouw moet komen, krijgt ook een eigen 'drive', waarbij passagiers met hun auto hun bestelling kunnen ophalen. Het plan is hier te zien.  Het multifunctionele gebouw dient niet als terminal waar passagiers kunnen inchecken of boarden. De functie van de Airport Boulevard wordt in de plannen vooral omschreven als een plek waar mensen voor of na hun reis kunnen ontspannen of wachten. 

 

Maandag komt staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu naar het vliegveld om de plannen officieel bekend te maken.

 

bron: www.omroepbrabant.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.