Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 29 mei 2015 @ 01:11 door Travelboy , 1074 keer bekeken

Transavia experimenteert met virtual reality. Reizigers zitten tijdens hun vlucht in een virtuele bioscoop of vliegen in een hangglider.

 

Transavia wil virtual reality aanbieden in het vliegtuig. Daarvoor is een eerste pilot geweest tijdens de vlucht van Amsterdam naar Barcelona op 21 mei. Een aantal mensen kon toen de Oculus Rift proberen om van VR-entertainment aan boord te genieten.

 

Gebruikers konden kiezen tussen drie opties. Zo is het mogelijk om een film te kijken in een virtuele bioscoop met vliegtuigstoelen. Ook is er een rondleiding door de cockpit, waarbij een piloot van Transavia uitlegt waar alle instrumenten in een Boeing 737 voor dienen.

 

Als derde kunnen reizigers plaatsnemen in een virtuele hangglider, terwijl je over het landschap vliegt waar je tijdens de daadwerkelijke vlucht overheen gaat. Tijdens de vlucht word je uiteindelijk ingehaald door een Boeing.

 

Transavia is niet de enige luchtvaartmaatschappij die bezig is met virtual reality. Zo test ook het Australische Qantas de mogelijkheid

 


bron: www.bright.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.