Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 17 april 2015 @ 22:03 door Travelboy , 1091 keer bekeken

Arkefly gaat Airfi-routers installeren in alle vliegtuigen van de vloot zodat reizigers tijdens de vlucht via hun eigen tablet of smartphone toegang hebben tot kranten, magazines, e-books, games, nieuws, de menukaart en belastingvrije artikelen. Dat meldt een woordvoerster van TUI aan Reismedia. Het gaat dus nadrukkelijk niet om inflight wifi, maar om het zogeheten single WiFi network in cabin.

 

Volgens Arke worden de Airfi-routers, die simpelweg op accu's werken, gewoon in het toestel gelegd voor gebruik. Ze zijn op geen enkele manier verbonden met het vliegtuig zelf. De routers worden geleverd voor MI Airline, een in Hoofddorp gevestigd bedrijf.

 

Een extra service aan passagiers biedt ArkeFly op een aantal luchthavens. Hierbij worden de routers geplaatst bij de gate zodat passagiers ook tijdens het wachten voor de vlucht al toegang hebben tot de online informatie. De routers worden verder met een lokale WIFI-voorziening gekoppeld, zodat men voor de vlucht ook het internet op kan. Om welke luchthavens het gaat kon de woordvoerdster nog niet zeggen.

 

De dienst is niet nieuw in de Nederlandse markt. Ook Corendon en Transavia bieden de service. Daarnaast biedt ook Estonian Air sinds kort Airfi.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.