Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 28 april 2015 @ 22:07 door Travelboy , 1075 keer bekeken

Vliegveld Rotterdam The Hague Airport krijgt geen rechtstreekse tramverbinding met Den Haag. Zo’n railverbinding is niet rendabel, blijkt uit antwoorden van het stadsbestuur op vragen van de VVD in de gemeenteraad.

 

In het collegeakkoord spraken D66, PvdA, Haagse Stadspartij, VVD en CDA af dat er “een goede openbaar vervoersverbinding” zou komen. Het idee was dat tramlijn 1 zou worden doorgetrokken van Delft-Zuid naar het vliegveld. Maar uit onderzoek van een extern bureau wordt duidelijk dat te weinig mensen gebruik zouden maken van de verbinding. “Een rendabele exploitatie van het openbaar vervoer is een noodzakelijke randvoorwaarde voor de ontwikkeling van een nieuwe of verlengde tramlijn”, schrijft het stadsbestuur.

 

Wel komt er nu een onderzoek naar andere mogelijkheden om Rotterdam The Hague Airport goed bereikbaar te maken vanuit Den Haag. Het idee is dat mensen straks eerst de Erasmuslijn nemen naar halte Meijersplein in Rotterdam en van daar bijvoorbeeld met een bus naar het vliegveld gaan. Ook komt er een betere informatievoorziening over hoe reizigers met het ov van het vliegveld naar Den Haag kunnen.

 

bron: http://denhaagfm.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.