Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 20 mei 2015 @ 23:55 door Travelboy , 969 keer bekeken

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair haalt bakzeil in zijn strijd tegen de 19,7 miljoen euro steun die de federale overheid jaarlijks geeft aan luchtvaartmaatschappijen in Zaventem. De Brusselse handelsrechtbank heeft de klacht van Ryanair, die neerkwam op onrechtmatige overheidssteun, verworpen. Dat staat vandaag in de kranten De Tijd en L'Echo.

 

De overheidssubsidies werden in het leven geroepen als compensatie voor luchtvaartmaatschappijen die werken onder het Belgische socialezekerheidsstelsel. Dat is een pak duurder dan in sommige andere Europese landen, zoals Ierland, waar Ryanair is gebaseerd. Alleen maatschappijen die jaarlijks meer dan 400.000 passagiers vervoeren vanuit Zaventem, komen in aanmerking. Bijgevolg wordt de 19,7 miljoen euro verdeeld onder Brussels Airlines, TUI Airlines Belgium en Thomas Cook.

 

Bij de Raad van State en bij de EU-Commissie lopen nog twee rechtszaken van Ryanair.

 

In een reactie zegt de Ierse lagekostenmaatschappij dat de uitspraak geen impact heeft op het Europees onderzoek naar de staatssteun. Indien de Commissie oordeelt dat de steun in strijd is met de Europese regels, zal Ryanair stappen ondernemen tegen de Belgische maatschappijen om de schade vergoed te krijgen, zo luidt het nog.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.