Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 05 februari 2015 @ 23:06 door Travelboy , 1200 keer bekeken

De TUI Group wil vijf van haar zes luchtvaartmaatschappijen waaronder Arkefly (naast TuiFly, Thomson Airways, TUIfly Nordic en Jetairfly) meer gaan integreren met elkaar. Gezamenlijk hebben de airlines meer dan 140 vliegtuigen. Er wordt gekeken naar meerdere modellen, maar er zijn nog geen knopen doorgehakt. De Franse TUI-luchtvaartmaatschappij Corsair speelt vooralsnog geen rol in de plannen.

 

TravelPro vroeg Arkefly-directeur Hans van de Velde onlangs nog of er een naam komt voor alle luchtvaartmaatschappijen binnen de TUI Group: “Wij hebben het antwoord niet, maar als iemand de smile ziet dan weet men dat het Arke of TUI is. Vanuit marketing gezien is een brand makkelijker. Vraag is hoe het zich in de praktijk vertaald, want Arke is in Nederland een heel sterk merk. Om zomaar Arke door TUI te vervangen… Er moet wel een heel goed plan achterzitten”, aldus Van de Velde in het interview dat vorige week in TravelPro stond.

 

Door de airlines meer te integreren met elkaar wil de groep de krachten van de luchtvaartmaatschappijen meer en meer gaan bundelen en voordeel gaan behalen op het gebied van onder andere inkoop van kerosine. Het plan is onderdeel van ‘One Aviation’, het herstructureringsprogramma van TUI. Friedrich Joussen (CEO TUI) liet in andere media al weten dat er wordt nagedacht over het bundelen van de luchtvaartmaatschappijen onder één dak. Mogelijk komt er een hoofdvestiging in Londen. Bij TUIfly in Hannover werken momenteel ongeveer 2400 medewerkers, bij Arkefly ongeveer 800.

 

bron: www.travelpro.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.