Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 11 september 2015 @ 13:45 door Travelboy , 1055 keer bekeken

Maastricht Aachen Airport ondergaat de komende twee, drie jaar een aanzienlijke facelift.

 

Overheden, bedrijfsleven en private investeerders geven de kwakkelende luchthaven een stevige impuls middels een totale investering van enkele tientallen miljoenen euro’s.

 

Hotel, hangars en terminal
VolkerWessels gaat ruim tien miljoen euro investeren in een nieuw hotel met 90 drie- en viersterrenkamers. Vliegtuigonderhoudsbedrijf Samco bouwt een nieuwe hangaar vanwege een contract met de Canadese vliegtuigbouwer Bombardier. Maas Aviation zet in op een tweede spuitloods. Een private investeerder wil een extra vliegtuighangaar (6 miljoen euro) realiseren en de Provincie Limburg heeft concrete plannen om de passagiersterminal een facelift te geven (1,5 miljoen euro).

 

Bovendien wil het provinciebestuur de moderne vrachtloods aankopen (7,55 miljoen euro) en die vervolgens marktconform verhuren aan de nieuwe exploitant van de luchthaven

 

Taxibanen en platforms
Vergevorderde gesprekken met een vrachtcarrier, vereisen een investering in een goede bereikbaarheid van de cargoterminal voor zowel lucht- als vrachtverkeer. Daarom wil het provinciebestuur meteen ook nieuwe ontsluitingswegen, nieuwe taxibanen en een nieuw platform aanleggen. Daarbij wordt geput uit gelden die eerder door Provinciale Staten en gemeenten zijn toegezegd. Het gaat om 15,5 miljoen euro voor achterstallig onderhoud en 15 miljoen euro voor uitbreidingen.

 

Nieuwe exploitant
Rond de jaarwisseling hoopt de Provincie de naam van de nieuwe exploitant van Maastricht Aachen Airport bekend te maken. Er zijn drie kandidaten. De nieuwe exploitant komt met de vele investeringen min of meer in een gespreid bedje terecht en kan zich volledig focussen op groei van de luchthaven.

 


bron: www.1limburg.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.