Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 16 januari 2015 @ 20:31 door Travelboy , 1187 keer bekeken

Air France-KLM broedt op een nieuw plan om zijn budgetmerk Transavia ook buiten Nederland en Frankrijk in de markt te zetten. Dat zei Bram Grber, die binnen het bestuur van de luchtvaartgroep verantwoordelijk is voor de strategie, vrijdag tijdens een persbijeenkomt in Amstelveen.


 
Toen Air France-KLM in september bekendmaakte een Europese poot van Transavia te willen opzetten, met uitvalsbases in meerdere Europese landen, kwamen de piloten van Air France in opstand. Zij vreesden verplaatsing van Franse banen naar andere landen en legden uit protest twee weken lang massaal het werk neer.

 

De klap van die staking dreunt nog altijd na bij het luchtvaartconcern, dat naar verwachting meer dan in rook zag opgaan. Air France-KLM haalde het plan uiteindelijk van tafel, en besloot in te zetten op een verdere uitbouw van de Franse tak van Transavia.

 

Desondanks wordt mogelijk later dit jaar een nieuw plan gepresenteerd, dat er volgens Graber anders uit komt te zien dan het oorspronkelijke en mogelijk wel op draagvlak bij het personeel kan rekenen. ,,We gaan geen oude wijn in nieuwe zakken proberen te verkopen. Er zijn andere mogelijkheden'' , zei hij zonder in detail te treden.

 

bron: www.elsevier.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.