Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 09 maart 2015 @ 19:45 door Travelboy , 1206 keer bekeken

Skuli Mogensen, CEO en oprichter van WOW Air, heeft gezegd dat de vloot van zijn luchtvaartmaatschappij kan worden uitgebreid tot 30 toestellen in de komende 5 jaar. WOW Air verbindt Europa met Noord-Amerika via Reykjavik. “De groei van vervoerde passagiers kan aanhouden met 50% per jaar.” Aldus Mogensen is een interview tijdens de ITB travel-industry expo in Berlijn.

 

WOW Air verwacht deze maand de levering van twee Airbus A321’s. De luchtvaartmaatschappij heeft momenteel nog 3 iets kleinere A320’s en één A319 in haar vloot. Met in de toekomst leveringen van twee andere A321’s en een A320 deze zomer wordt de vloot op 9 gebracht.

 

Mogensen heeft gezegd dat WOW Air minder afhankelijk is van transfer passagiers dan de landelijke concurrent Icelandair. Ze krijgen wel te maken met competitie van Norwegian Air Shuttle ASA, die Europa en Amerika verbindt met de 787 Dreamliner en daardoor lagere operationele kosten hebben.

 

“Narrow-body toestellen zijn goedkoper en makkelijker te vullen” volgens Mogensen. “Als we low-cost willen realiseren hebben we wel een vol toestel nodig, we hebben momenteel loadfactors van boven de 90%”. WOW Air heeft in de tweede helft van 2014 voor het eerst winst gemaakt, de CEO heeft gezegd dat hij “hoopt” dat 2015 in zijn geheel winstgevend wordt.

 

bron: www.upinthesky.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.