Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 21 december 2015 @ 20:47 door Travelboy , 1097 keer bekeken

In 2014 vloog een op de drie passagiers op de Nederlandse luchthavens met een budgetmaatschappij. Sinds 2004 is het aantal reizigers dat met een prijsvechter vliegt, verdubbeld naar ruim 20 miljoen. Vooral de regionale vliegvelden, zoals Eindhoven, kennen een forse toename in reizigers dankzij de budgetmaatschappijen. Desondanks is Schiphol ook voor de prijsvechters de meest gebruikte luchthaven in Nederland, meer dan 7 op de 10 reizigers met een prijsvechter vliegt via Schiphol. Dit meldt CBS in de kwartaalmonitor Luchtvaart.

 

De passagiersluchtvaart in Nederland is sinds 2004 met 37 procent gestegen, van 45 miljoen passagiers in 2004 naar 61 miljoen in 2014. Een belangrijk deel van deze groei is gerealiseerd door de budgetmaatschappijen. Eind vorige eeuw is in Europa de luchtvaartmarkt sterk gedereguleerd. Sinds de liberalisering van deze markt zijn tientallen prijsvechters in het Europese luchtruim actief. Op Nederlandse luchthavens vloog vorig jaar ruim 33 procent van alle passagiers met een prijsvechter. In de eerste drie kwartalen van 2015 steeg dit aandeel verder naar 35 procent. De grootste prijsvechters in ons land zijn Transavia, Easyjet en Ryanair.

 

Lees verder op :www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/verkeer-vervoer/publicaties/artikelen/archief/2015/groei-prijsvechters-in-luchtvaart-zet-door.htmReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.