Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 09 juli 2015 @ 00:06 door Travelboy , 921 keer bekeken

Vliegen met een low cost carrier (LCC) vanaf een regionaal vliegveld is de goedkoopste manier om te vliegen, zo wordt vaak gedacht. Maar is dat eigenlijk wel zo? We keken net zo lang naar de gemiddelde tarieven van duizenden vluchten tot we er duizelig van werden, maar stopten niet voordat we een paar interessante dingen ontdekten.

 

Vliegen vanaf Schiphol is gemiddeld 28% duurder

De prijs van een vliegticket vanaf Schiphol ligt gemiddeld 28% hoger dan het tarief van een ticket voor een vlucht vanaf een regionaal vliegveld. Dit geldt uiteraard voor exact dezelfde bestemming – we vergeleken bijvoorbeeld geen Milaan met Milaan-Bergamo, maar Barcelona El Prat met Barcelona El Prat.

 

En dat is enkel het verschil voor budgetmaatschappijen, zoals Easyjet, Transavia of Vueling. Als we ook lijnvluchten van bijvoorbeeld KLM of Lufthansa (die niet vanaf regionale luchthavens vliegen) meenemen, loopt het gemiddelde prijsverschil zelfs op tot 32%!

 

Grootste verschillen naar Rome

Op vluchten naar Rome is het meeste te besparen door vanaf een regionaal vliegveld te vertrekken. Vliegtickets naar Rome vanaf een regionale luchthaven zijn gemiddeld 48% goedkoper dan tickets vanaf Schiphol. Wil je zo goedkoop mogelijk naar Rome? Vertrek dan bijvoorbeeld vanaf Eindhoven. Ook naar Barcelona en Dublin zijn de verschillen groot, en is vertrekken vanaf een regionaal vliegveld extra aantrekkelijk. De tarieven van vliegtickets naar Genève verschillen het minst in prijs.

 

Dus: wil je een zo goedkoop mogelijk vliegticket boeken? Vertrek dan vanaf een regionale luchthaven, en je snoept al snel een derde van de prijs af

 

bron: http://blog.tix.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.