Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 29 december 2020 @ 01:10 door Travelboy , 689 keer bekeken

"Inenten en gaan!": dat is de opmerkelijke slogan waarmee Ryanair op dit moment uitpakt op de website. De lagekostenmaatschappij biedt grote kortingen aan en lijkt te beloven dat je snel kan vertrekken zodra je het coronavaccin hebt gekregen. Dat is kort door de bocht want je kiest niet zelf wanneer je het vaccin krijgt. "De inspecteur" van Radio 2 legt de reclame voor aan reisexpert Britta Baeke. Die schrikt er niet van, maar nuanceert ook. "Ryanair is niet het voorbeeld voor de Belgische reisindustrie. Over het algemeen is er nog grote voorzichtigheid om reizen te promoten."

 

Ryanair maakt dankbaar gebruik van het optimisme over het coronavaccin dat binnenkort zal worden toegediend. Op de website staan opzichtige banners waar slogans op staan zoals "inenten en gaan" en "vaccins komen eraan". De luchtvaartmaatschappij lijkt op die manier de indruk te wekken dat je snel kan vertrekken zodra je het vaccin hebt gekregen. Dat is kort door de bocht want je kiest niet zelf wanneer je het vaccin krijgt.

 

Heel wat luisteraars van "De inspecteur" geven aan dat ze de reclame misplaatst vinden. Woorden als "platte commerce" en "geldklopperij" duiken geregeld op in de reacties op de Facebookpagina van "De inspecteur (24-12). Anderen zien het vooral als een opportuniteit om het vaccin populairder te maken. "Ze motiveren via deze campagne wel mensen om zich te laten vaccineren... niet slecht."

 

"Over het algemeen vooral voorzichtigheid"


Britta Baeke is reisexpert en uitgever van het magazine Travel Express Benelux. Ze is niet echt fan van de campagne al plaatst ze die wel in de ruimere context. "Ryanair is niet het voorbeeld voor de Belgische reisindustrie. Over het algemeen is er nog grote voorzichtigheid om reizen voor de paasvakantie te gaan promoten. Er wordt eerder op de zomer gemikt en dan nog heel voorzichtig."

 

Tegelijkertijd benadrukt Baeke ook dat reizen op dit moment wel kan. "Het is niet verboden om te reizen. Dat wil ik toch duidelijk stellen. Je kan perfect veilig op reis gaan naar plekken waar het toegelaten is. Natuurlijk moet je je onderweg aan alle regels houden en moet je bij terugkomst ook de geldende quarantaineregels respecteren."

 

bron: www.vrt.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.