Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 25 juni 2020 @ 01:28 door Travelboy , 763 keer bekeken

De regio Kleve betaalt ruim 5,3 miljoen euro om Airport Weeze overeind te houden. De noodlijdende luchthaven heeft snel 6 miljoen euro nodig om door te kunnen gaan, van de gemeente Weeze wordt een bijdrage van zeven ton verwacht. Daarover beslist de gemeenteraad vrijdag. Dat heeft een meerderheid van de regioraad in een zitting achter gesloten deuren woensdagavond besloten.

 

Eind vorig jaar kreeg die al twee miljoen euro toegeschoven, door de coronacrisis is nog eens zes miljoen euro extra nodig. Zonder die bijdrage moet de deur in juli of augustus op slot, aldus de luchthavendirectie. Airport Weeze was vanwege het coronavirus sinds maart gesloten, sinds afgelopen zondag vliegen Ryanair en Corendon weer vanaf de voormalige vliegbasis Laarbruch die in 2003 werd omgebouwd tot burgerluchthaven.

 

Vorig jaar verwerkte Airport Weeze 1,3 miljoen passagiers, 40 procent was afkomstig uit Nederland. Directeur Ludger van Bebber verwacht de komende jaren weer zwarte cijfers te schrijven. Verschillende partijen hadden gevraagd om uitstel van het nemen van een besluit over extra steun om de door de directie geschetste toekomst nog eens door te rekenen.

 

Lange tijd zag het ernaar uit dat de regio de luchthaven niet te hulp zou schieten. Alleen de CDU was zonder meer voor steunverlening. Woensdag tijdens de regiovergadering van de Kreis Kleve bleken echter tegenstanders van steun niet aanwezig door ziekte. Een regioraadslid overleed onlangs. Daardoor ontstond er een meerderheid van CDU en AfD voor de steun aan de vakantieluchthaven.

 

In de gemeenteraad van Weeze willen de Groenen alternatieve verdienmodellen voor de luchthaven laten onderzoeken. De christendemocraten CDU en sociaaldemocratische SPD zijn daar tegen. Die willen niet de indruk wekken dat zij de luchthaven willen opgeven. Volgens de CDU biedt Airport Weeze werk aan meer dan duizend mensen.

 

bron: www.limburger.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.