Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 20 april 2020 @ 20:17 door Travelboy , 700 keer bekeken

De Duitse regering is in principe bereid om de worstelende luchtvaartmaatschappij Condor te ondersteunen met een extra noodliquiditeit nadat de eigenaar van de Poolse nationale luchtvaartmaatschappij LOT zich terugtrok uit een deal om de luchtvaartmaatschappij te kopen, dit wordt vandaag gezegd door twee mensen die dicht bij de zaak staan.

 

Condor is een voormalig onderdeel van Thomas Cook, het vakantiebedrijf dat in september instortte. Omdat vliegtuigen vanwege reisbeperkingen niet konden vliegen, had de luchtvaartmaatschappij haar vloot aan de grond gehouden en om staatssteun verzocht.

 

Een 380 miljoen euro staatsoverbruggingslening, waarmee de luchtvaartmaatschappij vorig jaar kon worden gered, wordt de facto verlengd en Duitsland zal 200 miljoen extra liquiditeit bieden, aldus de bronnen.

 

Condor meldt dat de gesprekken met de regering gaande zijn, terwijl het ministerie van Economische Zaken weigerdt commentaar te geven.

 

Er zijn geen besluiten genomen over een kapitaalstructuuring op langere termijn van de groep, aldus de bronnen, eraan toevoegend dat Duitsland van plan is om na de coronaviruscrisis een nieuw verkoopproces voor de luchtvaartmaatschappij te starten.

 

 

Bron: https://uk.reuters.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.