Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 19 oktober 2020 @ 17:04 door Travelboy , 619 keer bekeken

Het vleugellamme Flybe maakt onder een nieuwe eigenaar mogelijk een doorstart. Britse media melden maandag dat een voormalige aandeelhouder van Flybe de regionale luchtvaartmaatschappij in handen krijgt. De vluchten starten mogelijk begin volgend jaar.

 

Het al langer met financiële problemen kampende Flybe moest op 5 maart de vluchtuitvoering staken nadat de aandeelhouders Cyrus Capital, Stobart Group en Virgin Atlantic niet langer bereid waren om geld in de maatschappij te steken. De coronacrisis bleek uiteindelijk de doodsteek.

 

Flybe komt nu in handen van Thyme Opco. Dat bedrijf is grotendeels in handen van Lucien Farrell, die weer de baas is van de Europese tak van het Amerikaanse Cyrus Capital. Het is niet bekend welk bedrag met de transactie is gemoeid.

 

Flybe was voorheen de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa, en voerde met name binnenlandse vluchten uit in het Verenigd Koninkrijk. De maatschappij onderhield ook diverse lijndiensten vanaf Britse steden naar het Europese vasteland, waaronder naar Schiphol.

 

Hoe dan ook zal Flybe bij de herstart kleiner zijn dan voorheen, zo blijkt uit de uitgelekte plannen. Verdere details zijn op dit moment nog niet bekend.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.