Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 18 juni 2020 @ 11:53 door Travelboy , 856 keer bekeken

Level Europe, het dochterbedrijf van IAG dat budgetvluchten uitvoert binnen Europa, heeft faillissement aangevraagd. Alle activiteiten zijn met onmiddellijke ingang gestaakt, zo heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Level Europe beschikte ook over een basis op Schiphol.

 

Level Europe, voorheen bekend als ANISEC Luftfahrt, stationeerde in het voorjaar van 2019 drie Airbus A321’s op Schiphol. Deze zomer stonden vluchten in de planning naar Londen Luton, Rome Fiumicino, Barcelona, Milaan, Wenen, Lissabon en Fuerteventura.

 

Het faillissement lijkt geen betrekking te hebben op de longhaul-activiteiten ven Level op de luchthavens van Barcelona en Parijs Orly. Die entiteit staat juridisch los van Level Europe

 

Level Europe adviseert passagiers die via de website van de maatschappij zelf hebben geboekt contact op te nemen met de door de Oostenrijkse rechter aangewezen curator. Klanten die via andere kanalen hebben geboekt moeten rechtstreeks contact opnemen met de betreffende partners om te vernemen wat dit betekent voor hun reisplannen.

 

Heb je je vliegticket vrij recentelijk geboekt en is de transactie met je creditcard verricht? Neem dan contact op met je creditcardmaatschappij. Vraag naar de mogelijkheden tot het indienen van een chargebackverzoek waarmee het afgeschreven bedrag kan worden teruggeboekt.

 

Heb je tijdens het boeken van je vliegticket een vliegticketverzekering afgesloten? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk een vergoeding. Meld je claim bij de boekingssite of het reisbureau waarje het vliegticket heb gekocht.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.