Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 17 juni 2020 @ 10:34 door Travelboy , 685 keer bekeken

Dat de vraag naar vliegtickets door de coronacrisis behoorlijk is afgenomen, moet er niet toe leiden dat deze tegen ‘dumpprijzen’ worden verkocht, zeggen D66 en ChristenUnie. Daarom moet er een minimumprijs voor vliegtickets komen, vinden de coalitiepartijen.

 

De minimumprijs zou rond de 35 euro liggen. Vliegtickets mogen niet goedkoper zijn dan de luchthavengelden, belastingen en andere heffingen die bedrijven over tickets betalen.

 

„Iedereen snapt dat het eigenlijk niet kan om voor een tientje naar Thessaloniki te vliegen”, zegt D66-Kamerlid Jan Paternotte. „Met een eerlijke minimumprijs voor vliegen, krijgt ook de trein een eerlijke kans.” Paternotte wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) de opties op een rij zet om dit te regelen.

 

Om lege stoelen nu toch op te vullen, dreigen luchtvaartmaatschappijen tickets aan te bieden voor een tientje, denkt Paternotte. Zo halen de bedrijven toch wat geld binnen. Reizigers betalen daarnaast misschien wel voor hun ruimbagage of een wijntje en een zakje pinda’s in de lucht.

 

Bovendien vreest D66 dat luchtvaartmaatschappijen gaan stunten met ticketprijzen om start- en landingsrechten te behouden. Europese regels, die overigens tijdelijk zijn losgelaten, schrijven voor dat bedrijven 80 procent van een bepaald tijdslot op een luchthaven moeten ‘volvliegen’ om het recht hierop te behouden. Dat werkt mogelijk stuntprijzen in de hand.

 

De Oostenrijkse regering besloot al eerder dat een vliegticket niet minder mag kosten dan de belastingen en heffingen die erover worden betaald. De Oostenrijkse minimumprijs ligt op zo’n 40 euro.

 

bron: www.metronieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.