Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 02 oktober 2020 @ 01:15 door Travelboy , 747 keer bekeken

De Noorse regering overweegt een belang in Norwegian Air te nemen waardoor de luchtvaartmaatschappij tijdelijk genationaliseerd zou worden.

 

De directie van de luchtvaartmaatschappij heeft de afgelopen week een ontmoeting gehad met overheidsfunctionarissen, meldde de Telegraph. De vergaderingen komt nadat de CEO van Noorwegen zei dat de budgetvlieger een extra injectie van contant geld nodig zou hebben om de winter door te komen.

 

In maart ontving de luchtvaartmaatschappij een reddingsoperatie van £ 250 miljoen van de regering toen het coronavirus wereldwijd luchtvaartmaatschappijen dwong hun vliegtuigen aan de grond te zetten. Maar vorige maand zei CEO Jacob Schram dat de garantie van de staatslening "niet voldoende is om deze langdurige crisis te doorstaan".

 

Politieke leiders in Oslo hebben gesuggereerd dat ze liever de Norwegian redden dan de rivaliserende vlieger SAS, die al gedeeltelijk eigendom is van Zweden en Denemarken. Volgens Jon Gunnes, woordvoerder transportbeleid van de Liberale Partij, is het ondersteunen van de vervoerder "erg belangrijk".

 

Bronnen uit de industrie bevestigden dat een meerderheidsbelang van de regering slechts tijdelijk zou zijn, zoals het geval is bij andere Europese luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa.

 

Voorafgaand aan de pandemie was Norwegian snel uitgegroeid tot een van de grote spelers op de low cost markt, die zich o.a. richtte op de lucratieve trans-Atlantische markt door langeafstandsverbindingen aan te bieden tegen lage prijzen.

 

Het merendeel van haar vloot blijft  waarschijnlijk tot april 2021 aan de grond, afhankelijk van het internationale reisadviezen Volgens een plan dat werd gedeeld vóór de reddingsactie in mei, streeft Norwegian ernaar om de diensten in 2022 op te voeren naar een normaal niveau.

 

Bron: www.cityam.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.