Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 31 augustus 2020 @ 11:31 door Travelboy , 667 keer bekeken

Wizz Air en Transavia blijven geïnteresseerd in vluchten van en naar Lelystad Airport, melden de luchtvaartmaatschappijen aan De Telegraaf. Ook nu het luchtverkeer grotendeels plat ligt door de coronacrisis, blijven ze een toekomst zien voor vakantievluchten vanuit Lelystad.

 

Vrijdag meldden onderzoekers in De Volkskrant dat de noodzaak van Lelystad Airport twijfelachtig is geworden, nu het aantal vluchten is gehalveerd. Schiphol-baas Dick Benschop wees dat direct af. De coronacrisis verandert volgens hem niets aan de schaarste aan start- en landingsrechten, de zogeheten slots, op Schiphol.

 

Voorwaarden
"Wizz Air is nog steeds geïnteresseerd in de ontwikkeling en opening van Lelystad Airport", zegt operationeel directeur Diederik Pen tegen De Telegraaf. Ook KLM-dochter Transavia blijft geïnteresseerd, "al ligt het wel aan de voorwaarden die daar aan vastzitten."

 

Corendon doet geen uitspraak over de interesse. "Benschop wil waarschijnlijk vermijden dat Lelystad uit beeld raakt en door de politiek wordt geschrapt", zegt Corendon-baas Steven van der Heijden tegen De Telegraaf. "Er komt een moment dat Schiphol weer vol is, dan is het prettig dat er nog wat extra capaciteit beschikbaar is, maar dat gaat pas over een paar jaar spelen."

 

Het kabinet houdt nog steeds vast aan opening van Lelystad Airport in 2021.

 

bron: www.omroepflevoland.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.