Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 13 september 2020 @ 12:33 door Travelboy , 988 keer bekeken

De Ierse lowcostluchtvaartmaatschappij, snoeihard getroffen door de coronacrisis, verdubbelt het aantal geplande ontslagen in België.

 

Ryanair wil 172 banen schrappen in België. Dat heeft de Ierse luchtvaartmaatschappij laten weten aan de vakbonden. Dat is twee keer zoveel als de 88 Belgische ontslagen die Ryanair begin juli aankondigde.

 

Toen was er sprake van 44 piloten en 40 stewards die hun job zouden verliezen. Nu is de baan van 106 cabineleden en 66 piloten in gevaar, aldus ACV Puls-secretaris Hans Elsen. Bij Ryanair stelt in België iets meer dan 500 mensen te werk, van wie het merendeel op de luchthaven van Charleroi.

 

Volgens de vakbond is het 'ongezien' dat een bedrijf tijdens een ontslagprocedure extra banen wil schrappen. Ryanair zou de extra banen schrappen omdat de coronacrisis de maatschappij zwaarder treft dan gedacht en er minder boekingen binnenkomen.

 

Elsen ontkent de crisis niet, maar vermoedt dat Ryanair niettemin druk wil uitoefenen. 'We zien in heel Europa hetzelfde scenario. Ryanair dreigt met ontslagen, om lonen te kunnen drukken en meer flexibiliteit te eisen.' ACV spreekt over een 'opportunistische' maatregel. 'In vergelijking met andere luchtvaartmaatschappijen voelt Ryanair minder de impact' van de crisis in de luchtvaart, omdat de maatschappij geen intercontinentale vluchten kent.

 

bron: www.tijd.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.