Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 28 oktober 2020 @ 05:20 door Travelboy , 711 keer bekeken

Bijna 200 luchthavens in Europa dreigen de komende maanden insolvent te worden al gevolg van de coronacrisis. Dat zegt de Europese luchthavenvereniging (ACI Europe) dinsdag.

 

Door de coronapandemie is de passagiersluchtvaart begin dit jaar ingestort. In september lag het personenvervoer op Europese luchthavens nog steeds 73 procent onder het niveau van dezelfde maand vorig jaar.

 

Sinds januari 2020 zijn volgens ACI Europe daarmee al 1,29 miljard minder passagiers vervoerd. De drastische terugval van het aantal passagiers zet niet alleen de luchtvaartmaatschappijen, maar ook de luchthavens onder druk.

 

Volgens ACI Europe dreigt voor 193 luchthavens insolventie als de aantallen zich tegen het einde van het jaar niet beginnen te herstellen. Vooral regionale luchthavens verkeren in moeilijkheden.

 

‘Het potentiële domino-effect op lokale werkgelegenheid en economieën is duidelijk. Financiële steun van overheden zal cruciaal zijn’, aldus ACI Europe.

 

‘Tegelijk zijn grotere Europese luchthavens en hubs niet immuun’, benadrukt de organisatie. ‘Ze hebben tot op het bot in de kosten moeten snijden en hebben zich gewend tot de financiële markten om hun balans te stutten en om een oorlogskas op te bouwen.’ Die plotse toename van de schulden en het schrappen van banen ‘brengt hun toekomst duidelijk in gevaar.’

 

bron: www.businessam.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.