Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 22 november 2020 @ 14:00 door Travelboy , 549 keer bekeken

Je zou denken dat het aanbod van transatlantische vluchten van bijvoorbeeld Delta of KLM inmiddels wel voldoende zal zijn. Althans, in een normale situatie. Daar denkt JetBlue blijkbaar toch anders over. De Amerikaanse low cost carrier wil vanaf 2021 de concurrentie aangaan met de gevestigde orde. JetBlue stelt dat de ticketprijzen van verbindingen tussen de VS en Europa daardoor zeker zullen dalen.

 

JetBlue

 

Het Amerikaanse JetBlue richt zich voornamelijk op binnenlandse bestemmingen in de Verenigde Staten. Maar vliegt ook naar bestemmingen in de Cariben en Centraal- en Zuid-Amerika. De airline heeft een vloot van zo’n 268 Airbus en Embraer toestellen. Het grootste deel van de vloot bestaat uit de Airbus A320-200 en A321-200 (en -neo). Tot slot zijn er nog een flink aantal Embraer E190 vliegtuigen.

 

JetBlue biedt een reguliere Economy Class en op sommige routes ook een vorm van Premium Economy (Even More Space) en Business Class (Mint). Business Class is echter niet op alle routes beschikbaar.

 

JetBlue is geen onderdeel van een luchtvaartalliantie, maar heeft wel codeshare overeenkomsten met onder meer Emirates, Aer Lingus, Icelandair en South African Airways.

 

Londen

 

Momenteel is de vraag naar trans-Atlantische reizen tot een dieptepunt gedaald. Toch denkt de CEO van JetBlue, Robin Hayes, dat het herstel richting de zomer van 2021 ingezet zal worden. Volgens de baas van JetBlue heeft men lang genoeg gewacht op het bezoeken van vrienden en familie en het maken van mooie reizen. Gezien Jetblue’s verwachtingen zou de nieuwe verbinding wel eens goed gepland kunnen zijn. Dat zegt hij in een interview met Routes Online.

 

In 2021 wil de Amerikaanse airline meerdere keren per dag gaan vliegen op Londen Heathrow (LHR), onder ander vanuit New York (JFK) en Boston (BOS). Hayes hintte tegenover de website Routes Online dat mogelijk zelfs meerdere Londense luchthavens beschikbaar komen. Het blijft overigens niet bij het Verenigd Koninkrijk. Bestemmingen in Italië behoren ook tot de mogelijkheden in de toekomst. Of Amsterdam ook in het rijtje toegevoegd wordt is nog niet bekend gemaakt. JetBlue wil de nieuwe Airbus A321LR en A321XLR op de routes naar Europe in gaan zetten.

 

Ticketprijzen

 

JetBlue’s CEO stelt dat de ticketprijzen wel eens kunnen gaan dalen als de Amerikaanse airline de Atlantische Oceaan overvliegt. Als de nieuwe concurrent daadwerkelijke lagere prijzen aanbiedt, dan is het inderdaad mogelijk dat de ticketprijzen gaan dalen. Sowieso zullen alle trans-Atlantische carriers zich moeten beraden op hun ticketprijzen om het reizigers zo aantrekkelijk mogelijk te maken om te gaan vliegen als het weer kan en mag.

 

bron: https://insideflyer.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.