Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 21 juli 2020 @ 19:21 door Travelboy , 547 keer bekeken

20-07: Duitse piloten hebben de crisis-cao afgewezen. Ryanair is van plan om morgen massale ontslagen en sluitingen van de basis aan te kondigen.


Officieel wordt het de "noodovereenkomst in reactie op de Covid 19-crisis" genoemd. Ryanair en de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit onderhandelen al enkele weken over een nieuwe tijdelijke cao. Het zou moeten helpen om met lagere lonen de gevolgen van de dalende vraag te dempen. Er was vooraf veel kritiek op het voorstel. De luchtvaartmaatschappij profiteert van haar machtspositie, zei de vakbond .


Deze kritiek was nu ook merkbaar in de stemming. 87,6 procent van de Duitse piloten van Ryanair nam deel aan de stemming. Slechts 49,4 procent van de kiezers zei ja tegen de nieuwe cao . De Association Cockpit wil nu, ondanks de afwijzing door de achterban, met het management van de low cost airline naar een nieuwe oplossing zoeken.


Ontslagen op dinsdag

Maar van Ryanair komen al dreigende woorden. Het nee tegen de nieuwe cao heeft volgens Ryanair al snel gevolgen. 'Massale ontslagen en aankondigingen van sluitingen van bases worden waarschijnlijk al dinsdag aangekondigd. .


Ryanair had een vergelijkbare aanpak aan bij Lauda(motion). De basis in Stuttgart werd gesloten nadat de piloten nee hadden gezegd tegen de nieuwe cao.


bron: www.aerotelegraph.com

 

Update 21 juli: Ryanair is van plan om verschillende bases in Duitsland te sluiten.Het begint op 1 november met de voorheen belangrijke Ryanair-basis in Frankfurt (Hahn). Dat betekent: banen schrappen. De bases in Berlijn en Düsseldorf zouden ook voor de winter sluiten. Slecht nieuws gesprekken volgen ook op Keulen.Het lijkt er op dat de basis op Weeze buiten schot blijft.

Ryanair zegt volgende week met meer informatie te komen. Dan moet ook duidelijk worden hoeveel banen er op het spel staanReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.