Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 23 juni 2020 @ 18:33 door Travelboy , 857 keer bekeken

Het hing al een beetje in de lucht, maar luchtvaartmaatschappij easyJet heeft de samenwerking met de langebaanploeg van Jillert Anema niet meer verlengd. Het Britse bedrijf ondervindt nog altijd veel last van het coronavirus en is daardoor genoodzaakt de schaatssport vaarwel te zeggen.

 

"Door het ongekende effect dat de coronacrisis heeft gehad op de luchtvaartsector hebben we helaas moeten besluiten onze sponsoring van het schaatsteam niet te verlengen voor het komende seizoen", stelt Stephanie Doggen, woordvoerster van easyJet. "We blijven uiteraard enorm trots op het team en op alles wat ze de afgelopen twee seizoenen hebben bereikt. We betreuren het ten zeerste dat onze samenwerking voorlopig niet door kan gaan, maar we wensen alle teamleden in deze onzekere tijden het allerbeste voor de toekomst."

 

De luchtvaartmaatschappij deed in de zomer van 2018 zijn intrede in de schaatssport nadat de ploeg van Anema eerder dat jaar de onderhandelingen met Clafis had afgebroken. Na een succesvol eerste seizoen, waarin Jorrit Bergsma en Irene Schouten allebei wereldkampioen werden, verlengde easyJet het contract met een jaar met de intentie om door te gaan tot de Olympische Spelen van 2022. Het bedrijf liet in de clausule opnemen dat het bij bijzondere omstandigheden (waartoe het coronavirus behoort) kan stoppen als sponsor. "En dat is nu gebeurd", zegt teammanager Jos Vaessen.

 

bron: www.schaatsen.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.