Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 31 mei 2020 @ 16:43 door Travelboy , 693 keer bekeken

Ryanair houdt er wel een vrij eigenzinnige mening op na wanneer het er op aankomt om de Europese regelgeving voor consumenten na te leven. Uit een nieuwe enquête is gebleken dat vier van de vijf Ryanair-passagiers die om een terugbetaling in contanten hebben gevraagd nadat hun vlucht was geannuleerd tijdens de coronaviruspandemie, nog steeds op hun geld wachten.

 

Which ondervroeg 1.632 Britse volwassenen die een terugbetaling hadden geaccepteerd of aangevraagd nadat een vlucht was geannuleerd tussen half maart en begin mei. Uit de peiling bleek dat ongeveer 84 procent van de klanten hun geld niet heeft teruggekregen en dat slechts 5 procent een terugbetaling heeft ontvangen binnen de wettelijke termijn van zeven dagen voor luchtvaartmaatschappijen uit de EU.

 

zodra de crisis voorbij is

 

Ryanair staat bekend als een vliegtuigmaatschappij die alle regelgeving bedoeld om de consument te beschermen vaker aan haar laars lapt. Daarvoor hoeft het heus geen coronacrisis te zijn. Op aangetekende brieven aan de Ierse maatschappij wordt niet, nooit of nauwelijks gereageerd. Het dagvaarden van de maatschappij is ook geen optie want de meeste consumenten haken halverwege de procedure reeds af om financiële redenen door de hoogte van de rechtszaken, en dat realiseert Ryanair zich maar al te goed.

 

Ryanair zei in een verklaring dat klanten “te zijner tijd zullen worden terugbetaald, zodra deze ongekende crisis voorbij is“. Veel passagiers hebben geklaagd over problemen met het aanvragen van restituties en het aanbieden van vouchers en creditnota’s na het aanvragen van contant geld. De baas van Ryanair, Michael O’Leary, heeft er eerder op aangedrongen dat alle terugbetalingen worden betaald, maar het zal enkele maanden duren om de enorme achterstand weg te werken.

 

Het aandeel passagiers bij andere grote luchtvaartmaatschappijen dat nog geen uitbetaling heeft ontvangen, bedraagt 63 procent bij EasyJet, 23 procent bij British Airways en 19 procent bij Jet2.com. Eerder deze maand is de Civil Aviation Authority een onderzoek gestart naar de afhandeling van restituties door luchtvaartmaatschappijen.

 

bron: https://pitane.blue

 

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.