Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 31 januari 2020 @ 16:24 door Travelboy , 891 keer bekeken

 Wright Electric heeft de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van een elektromotor met een vermogen van 1.5 megaWatt en een omvormer met een capaciteit van 13 kiloVolt. De motor moet in 2021 voor het eerst tijdens grondtests draaien gevolgd door de eerste vliegtests in 2023.

 

De nieuwe motor moet de Wright 1 aan gaan drijven die plaats gaat bieden aan 186 passagiers in easyJet uitvoering. Dat toestel moet in 2030 in bedrijf worden genomen.


Wright is daarnaast in gesprek met het Britse BAE Systems voor de ontwikkeling van de besturingssystemen en energiemanagement systemen.

 

Luchtvaartmaatschappij easyJet werkt sinds 2017 samen met Wright Electric wat betreft de ontwikkeling van een door elektromotoren aangedreven vliegtuig. Wrigh heeft het ambitieuze doel om binnen twintig  jaar iedere korte afstandsvlucht zonder emissies uit te voeren. Het bedrijf mikt op een vluchtbereik van 335 nm (542 km) wat in potentie twintig procent van de huidige easyJet passagiers op hun bestemming kan brengen.

 

bron: www.pilootenvliegtuig.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.