Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 13 mei 2020 @ 21:56 door Travelboy , 506 keer bekeken

Transavia heeft besloten alle geplande vluchten tot en met 3 juni te annuleren. Eerder werd aangekondigd de geplande vluchten tot en met 27 mei niet uit te voeren, maar deze periode wordt verlengd met een week.  

 

Transavia  ziet in een aantal landen een voorzichtige versoepeling van maatregelen en restricties. Daarnaast zijn er meer passagiers die de behoefte hebben om te vliegen. Vanaf nu zal per week worden verkend welke routes en welke data in juni in aanmerking komen voor de eventuele opstart. Dit wordt op de Transavia website gepubliceerd.

 

Verkenning opstarten
Transavia zal vanaf nu per week bekend maken welke routes op welke data weer voorzichtig worden opgestart en welke vluchten worden geannuleerd.  “We hebben gezocht naar een goede balans tussen de nodige flexibiliteit die deze situatie van ons vraagt én de wens van passagiers om weer te reizen. Zo weten onze passagiers uiterlijk twee weken voor vertrek of hun reis doorgaat en geven wij zoveel mogelijk mensen de kans om hun reis te maken”, zegt Marcel de Nooijer, CEO van Transavia. “We begrijpen dat er ook passagiers zijn die liever voor de langere termijn meer zekerheid willen. Hen bieden wij de mogelijkheid om het ticket zonder wijzigingskosten om te boeken naar een later moment.”  

 

Transavia ziet dat er belangstelling bij de klanten is om te reizen én er sprake is van een  geleidelijke versoepeling van beperkingen en restricties in  Nederland en inreisbepalingen van andere landen in Europa.  Marcel de Nooijer: “Hotels en restaurants gaan op beperkte schaal open en bezoeken aan vrienden en familie  om elkaar in het buitenland te ontmoeten, wordt weer vaker mogelijk. Langzaam en voorzichtig zetten wij nu de eerste stappen om dit weer mogelijk te maken en mensen samen te brengen. Het spreekt voor zich dat de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers de hoogste prioriteit heeft.” Meer details over de hygiëne en veiligheidsmaatregelen aan boord worden in de loop van deze week aangevuld en op de website gepubliceerd.    

 

Geannuleerde vluchten
Passagiers die in de periode tot en met 3 juni een vlucht hebben geboekt ontvangen hierover de komende dagen een mail waarin de annulering wordt aangekondigd. Zij ontvangen een voucher. Met dit voucher kan een vlucht worden gekozen voor een nieuwe datum en bestemming naar keuze tot en met oktober 2021. 

 

Omboeken
Passagiers die een ticket hebben geboekt in de periode van 4 juni tot en met 30 september 2020 kunnen, als zij dat willen, hun ticket zonder wijzigingskosten omboeken naar een andere vlucht met dezelfde bestemming (tot en met 31 maart 2021). Zij hebben de mogelijkheid hun reis op een ander moment te boeken zonder dat hiervoor wijzigingskosten worden betaald.

 

bron: www.pilootenvliegtuig.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.