Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 18 mei 2020 @ 23:15 door Travelboy , 488 keer bekeken

Ryanair voorspelt vandaag in een update dat vliegtickets na de coronacrisis aanzienlijk goedkoper zullen worden. Dat is precies het tegenovergestelde van wat veel luchtvaartexperts voorspellen.


De vluchten van Ryanair gaan in juli weer van start. De luchtvaartmaatschappij heeft erop aangedrongen dat ze vanaf woensdag 1 juliterugkeert naar 40 procent van de normale vluchten. De nieuwe plannen zijn afhankelijk van de opheffing van de overheidsbeperkingen voor vluchten binnen de EU en de invoering van doeltreffende maatregelen op het gebied van de volksgezondheid op de luchthavens.

 

De lowcost airline verwacht dat, wanneer grote luchtvaartmaatschappijen met ingang van juli weer gaan vliegen, het concurrentielandschap in Europa wordt verstoord. Volgens Ryanair wordt de luchtvaart dan verstoord door staatssteun, waarbij het de Lufthansa Group, Air France-KLM, Alitalia, SAS en Noorwegen.

 

Ryanair zei ook dat de luchtvaartmaatschappij de crisis makkelijk gaat overleven. “De balans van Ryanair is een van de sterkste in de sector met een huidige kassaldo van € 4,1 miljard”, aldus de update. De airlines verwacht wel dat de passagiersaantallen voor het grootste deel van 2020 en misschien zelfs 2021 aanzienlijk afnemen, wat een verwoestend effect zal hebben op het eindresultaat.

 

bron: www.travelpro.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.