Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 21 september 2020 @ 15:02 door Travelboy , 634 keer bekeken

Een enorme verhoging van de Franse vliegtaks gaat waarschijnlijk niet door. Onder meer de minister van Financiën en de staatssecretaris van Transport hebben zich tegen het plan uitgesproken. Ook lijkt er geen meerderheid te zijn in het parlement.

 

Als het door zou gaan, dan worden vliegtickets veel duurder. Zo zou een Economy Class-ticket voor een afstand van meer dan 2000 kilometer 60 euro extra kosten, en een Business Class-ticket voor die afstand 400 euro. Op kortere afstanden wordt de toeslag lager.

 

Het plan komt van Convention citoyenne pour le climat (Burgerconventie voor het Klimaat), de werkgroep die door president Macron is aangesteld om klimaatplannen te maken. Macron had aangegeven het plan te steunen, maar daarna kwam er stevig protest uit de luchtvaartsector.

 

Minister van Financiën Bruno le Maire heeft nu gezegd dat hij het zeer onverstandig, zelfs grotesk zou vinden om de luchtvaart in deze moeilijke tijd met veel hogere kosten op te zadelen. Staatssecretaris van Transport Jean-Baptiste Djebbari vreest voor “catastrofale gevolgen”.

 

De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft berekend dat de invoering 4,2 miljard euro aan belastingen oplevert, maar ook 120.000 tot 150.000 banen kost en leidt tot een vermindering van het vliegverkeer van 14 tot 19 procent. Air France zou het jaarlijks 1,2 miljard euro schade berokkenen.

 

Daarom gaat de regering het plan nu waarschijnlijk in de ijskast zetten, zo schrijft persbureau Reuters, ook al leidt dat mogelijk tot frictie met de minister van Milieu. Mocht het toch tot stemming worden gebracht in het parlement, dan is de kans klein dat het een meerderheid haalt.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.