Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 27 juli 2020 @ 20:02 door Travelboy , 666 keer bekeken

Ryanair heroverweegt het voornemen om haar bases in Duitsland te sluiten. Dit weekend zijn Duitse Ryanair-piloten toch akkoord gegaan met een kostenbesparingspakket van het bedrijf. Vorige week stemden de piloten nog tegen die deal.

 

Na de stemming zei de prijsvechter geen andere keus te hebben dan een sluiting van Frankfurt Hahn, Berlijn Tegel en Düsseldorf Weeze. Voor Keulen, Frankfurt, Karlsruhe en Memmingen zou deze winter het doek vallen. “Mogelijk moeten we daar opnieuw naar kijken nu de piloten de deal hebben geaccepteerd”, zei topman Michael O’Leary in een gesprek met investeerders, meldt Reuters.

 

Volgens Ryanair heeft pilotenvakbond VC dit weekend een ommezwaai gemaakt en de voorwaarden van de loondeal toch geaccepteerd, onder druk van piloten die bang waren voor banenverlies. Er is geen tweede stemming gehouden over de deal, die hetzelfde is als het pakket waar de piloten aanvankelijk tegen stemden.

 

Onderdeel van de deal is een salarisvermindering van 20 procent en meer flexibiliteit in de vliegschema’s. Volgens Ryanair hebben nu 85 procent van de piloten en 75 procent van het cabinepersoneel door heel Europa ingestemd met het pakket. De loonsverlagingen moeten tegen 2024 zijn teruggedraaid.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nl
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.