Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 24 september 2020 @ 22:32 door Travelboy , 658 keer bekeken

easyJet en de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) hebben een gezamenlijk akkoord bereikt om gedwongen ontslagen van easyJet piloten op de basis op Schiphol in verband met de coronacrisis te voorkomen.

 

Het akkoord houdt onder andere in dat salarissen voor de komende twee jaar bevroren worden.  Op dit moment werken er 300 medewerkers op easyJet’s basis op Schiphol, waaronder 90 piloten.

 

De basis in Amsterdam is van strategisch belang voor de luchtvaartmaatschappij; easyJet is de op één na grootste maatschappij op Schiphol en vervoert jaarlijks meer dan 6 miljoen passagiers naar een netwerk van 42 zakelijke en vrijetijdsbestemmingen in Europa. 

 

Eerder dit jaar kondigde easyJet aan dat ze binnen het hele bedrijf een reductie in het aantal werknemers van circa 30% voorstelt om zo de lange termijn gezondheid van het bedrijf te waarborgen. Met dit akkoord is een dusdanige reductie onder de Nederlandse easyJet piloten dus niet nodig.   

 

William Vet, Country Manager Nederland: “Ik ben tevreden dat we, gezien de grote impact van het coronavirus op de luchtvaart, tot dit akkoord hebben kunnen komen met de VNV om zo gedwongen ontslagen onder onze piloten in Amsterdam te kunnen voorkomen. We zijn dankbaar voor de inspanning en de constructieve bijdrage van de easyJet piloten die de VNV vertegenwoordigt. In bredere zin blijven we ons richten op het opereren van een vliegschema dat zoveel mogelijk winstgevend is en het verlagen van kosten in de rest van het bedrijf.”

 

bron: www.pilootenvliegtuig.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.