Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 01 juni 2020 @ 23:38 door Travelboy , 907 keer bekeken

Vliegveld Weeze, vlak over de grens bij Well, heeft opnieuw miljoenen euro's steun nodig om te kunnen blijven bestaan. Volgens de Rheinische Post gaat het in totaal om zes miljoen euro: Kreis Kleve zou daarvan 3,1 miljoen euro moeten betalen en de gemeente Weeze het restant van 2,9 miljoen euro.

 

Overheidssteun
In een besloten zitting werd de districtsraad donderdag op de hoogte gebracht van de aanvraag voor overheidssteun door de bedrijfsleiding van Flughafen Niederrhein GmbH. Naar verwachting zal de politiek nog voor de zomer een besluit nemen over de nieuwe kapitaalinjectie voor Airport Weeze.

 

Herman Buurman, particulier eigenaar van het vliegveld, heeft al duidelijk gemaakt zelf geen extra geld in de luchthaven te pompen.

 

Coronacrisis
Airport Weeze heeft het al langere tijd moeilijk om de financiën rond te krijgen. In december ontving het vliegveld al 1,9 miljoen euro van de overheid. Nu er vanwege de coronacrisis amper nog vliegtuigen vertrekken en landen op het vliegveld net over de grens, is een nieuwe kapitaalinjectie onvermijdelijk. Anders zal het vliegveld noodgedwongen moeten sluiten.

 

bron: www.1limburg.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.