Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 november 2020 @ 02:01 door Travelboy , 621 keer bekeken

Easyjet heeft gereageerd op berichten dat het de Duitse autoriteiten heeft benaderd voor noodfinanciering om het door de coronavirus-pandemie heen te helpen.

 

De Duitse zakenkrant Wirtschaftswoche meldde dat chief exec Johan Lundgren betrokken was geweest bij gesprekken over een bedrag in de regio van honderden miljoenen euro's. Maar vertegenwoordigers van de lagekostenmaatschappij ontkenden al snel dat een dergelijk verzoek was gedaan.

 

Een woordvoerder van Easyjet zei: “Als pan-Europese luchtvaartmaatschappij hebben we, zoals je zou verwachten, regelmatig contact met alle regeringen in de landen waar we actief zijn en hebben we mensen in dienst rond de ondersteunende maatregelen die beschikbaar zijn voor alle in aanmerking komende bedrijven.  “Er is geen formeel verzoek om financiering ingediend. We blijven doorlopend met al deze regeringen praten. "

 

De financiën van Easyjet worden onder de loep genomen sinds de budgetmaatschappij onthulde dat het meer financiële steun nodig zou hebben in het licht van de aanhoudende druk op het internationale reizen. Vorige maand zei het dat het op schema lag om zijn eerste volledige jaarverlies te melden te midden van de ergste crisis in de luchtvaartgeschiedenis.

 

Eerder dit jaar haalde het £ 600 miljoen terug van het noodplan voor coronavirus van de Bank of England, en heeft het ook aanzienlijke bedragen opgehaald via de verkoop van vliegtuigen en kapitaalverhogingen.

 

Met een nieuwe lockdown voor heel Engeland - die een verbod op internationale reizen inhoudt - die vandaag van kracht wordt, zetten luchtvaartmaatschappijen zich opnieuw schrap voor financiële turbulentie. De luchtvaartmaatschappij heeft de Britse ministers al opgeroepen om sectorspecifieke steun voor de industrie in te voeren, maar deze zijn tot nu toe aan dovemansoren gericht.

 

Easyjet is aanzienlijk aanwezig in Duitsland en maakte vorige week bekend dat het daar 418 bemanningsleden zou ontslaan.

 

bron: www.cityam.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.