Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 06 december 2020 @ 23:49 door Travelboy , 703 keer bekeken

De plannen van Transavia om een basis te vestigen op Brussels Airport zijn voorlopig op de lange baan geschoven. “We hebben de keuze gemaakt om daar in 2021 niet in te investeren”, zegt Transavia-topman Marcel de Nooijer in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine

 

Aanvankelijk zou Transavia in maart dit jaar starten met het aanbieden van vakantievluchten vanaf Brussels Airport. Op de planning stonden negen routes naar zonbestemmingen rond de Middellandse Zee, aangevuld met een route naar Montpellier door zusje Transavia France.

 

De uitbraak van de coronacrisis gooide roet in het eten, waardoor Transavia besloot de start op Brussels Airport met een jaar uit te stellen, tot maart 2021. Ook dat gaat nu niet door. “Gelet op de situatie in de markt is het nu niet verstandig om dat te doen. Bovendien moeten we verstandig met ons geld omgaan”, aldus De Nooijer.

 

De start van een basis op Brussels Airport werd ingegeven door het feit dat er op Nederlandse luchthavens nauwelijks meer ruimte was om te groeien. Door de coronacrisis lijkt er nu een stuk minder noodzaak om naar Brussel uit te wijken. “Op het moment dat we uit deze crisis zijn gekomen zullen we de mogelijkheden om te kunnen groeien opnieuw bekijken. Als dat niet mogelijk is in Nederland, dan is België een logische keuze.”

 

Lees het volledige interview met Marcel de Nooijer in de extra dikke december-editie van Luchtvaartnieuws Magazine. Bestel een los exemplaar of neem een voordelig abonnement.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.