Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 18 maart 2020 @ 13:08 door Travelboy , 712 keer bekeken

De meeste luchtvaartmaatschappijen zullen het coronavirus niet overleven. Als de huidige crisis aanhoudt, zijn eind mei de meeste luchtvaartmaatschappijen failliet. Dit voorspellen experts van het Centre for Aviation (CAPA). Volgens dit gezaghebbende martkinformatiebureau staan Wizz Air en Ryanair er het beste voor, Norwegian het slechtst.

 

Luchtvaartsector grootste slachtoffer van coronavirus
De luchtvaartsector wordt een van de grootste slachtoffers van het coronavirus. Terwijl de omzet van passagiersvluchten binnen enkele weken tot vrijwel nul is teruggevallen, gaan de hoge vaste lasten – afschrijving en huur van de vliegtuigen, salarissen van het (doorgaans vaste) personeel – gewoon door. Volgens marktanalisten van het Centre for Aviation (CAPA) uit Sydney zal deze situatie leiden tot een slagveld wanneer het virus zich verder weet te verspreiden en het luchtruim van de wereld volledig op slot gaat.

 

Geen garantie dat Europese luchtvaartmaatschappijen overleven
Een verklaring van Johan Lundgren van Easyjet vat volgens CAPA vat de huidige ontwikkeling treffend samen. ‘De Europese luchtvaart wordt geconfronteerd met een twijfelachtige toekomst,’ zei de topman van Europa’s op een na grootste airline. ‘Er is geen garantie dat Europese luchtvaartmaatschappijen de bevriezing van reiswereld zullen overleven. Dit kans op voortbestaan zal afhangen van de mate waarin luchtvaartmaatschappijen toegang behouden tot liquiditeit, inclusief middelen die door overheden beschikbaar worden gesteld.

 

bron: www.faillissementsdossier.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.