Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 04 augustus 2020 @ 19:47 door Travelboy , 487 keer bekeken

easyjet: “Het is erg bemoedigend om te zien dat we in juli een hoger dan verwachte vraag en bezettingsgraad van bijna 84% hebben gezien.  De boekingen voor de rest van de zomer presteren beter dan verwacht en als gevolg daarvan hebben we besloten om onze planning voor het vierde kwartaal uit te breiden waarbij we ongeveer 40% van de totale capaciteit zullen vliegen.

 

Ryanair vloog in juli op ongeveer 40 procent van het oorspronkelijk geplande vluchtschema. De bezettingsgraad aan boord van de 737’s was 72 procent. In totaal vervoerde de maatschappij 4,4 miljoen passagiers, waar dat vorig jaar in dezelfde maand nog 14,8 miljoen waren. Echter, het aantal passagiers is flink gestegen ten opzichte van juni: toen vlogen er slechts 400.000 mensen aan boord van de budgetmaatschappij.

 

Ook Wizz Air heeft de resultaten over juli bekendgemaakt. De maatschappij vloog 1,8 miljoen passagiers. Ten opzichte van vorig jaar is dat 53 procent. Ook bij Wizz Air is sprake van een flinke toename in passagiersaantallen ten opzichte van juni, toen de maatschappij iets meer dan 500.000 passagiers vervoerde. Het bedrijf geeft aan op 74 procent van de geplande capaciteit te hebben gevlogen, met een bezettingsgraad van 61 procent.

 

bronnen: www.tavelpro.nl en www.upinthesky.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.