Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 31 juli 2020 @ 20:21 door Travelboy , 521 keer bekeken

De ANVR heeft onlangs Vueling een vraag gestuurd over de vouchers die door Vueling worden aangeboden voor tickets die door Vueling zijn uitgegeven, maar waarvoor niet werd gepresteerd als gevolg van het faillissement van Level.

 

De ANVR ontving veel berichten dat Vueling voor deze tickets vouchers aanbiedt en dat zij niet over kunnen gaan tot restitutie. De ANVR heft Vueling erop gewezen, dat zij slechts optreedt als agent van Level en dat zij door uitgifte van een voucher van Vueling zelf partij worden. Dat kan wel, maar alleen als de partijen (agent en/of passagier) daarmee instemmen.

 

‘In de berichten werd tevens de suggestie gewekt dat Vueling geen terugbetaling kon doen vanwege het faillissement van Level’, zegt de ANVR. ‘Dit houdt alleen stand als Vueling het geld van het ticket al heeft doorbetaald aan Level. Dat zou wel heel merkwaardig zijn, aangezien tickets die door een andere luchtvaartmaatschappij worden uitgevoerd dan de ticketing airline, met de betreffende ‘operating carrier’ worden afgerekend via IATA Clearing House nadat de vlucht is uitgevoerd.

 

Het is dus zeer aannemelijk dat Vueling het bedrag van de vooruitbetaalde tickets nog steeds in haar bezit heeft en dientengevolge tot terugbetaling moet overgaan. Deze stelling wordt nog eens versterkt door het aanbod van Vueling zelf. Als Vueling immers niet verplicht is om een restitutie te verstrekken, dan ligt het in de huidige marktomstandigheden niet in de verwachting dat Vueling uit vrije wil ‘Sinterklaas’ zal spelen.

 

bron: www.travmagazine.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.